Три катастрофи с ранени участници станаха през почивни дни в Смолянско

Три катастрофи с ранени участници станаха през почивни дни в Смолянско

Шест пътнотранспортни произшествия без пострадали, с материални щети са възникнали на 22, 23 и 24.09.2016 г. на територията на ОД МВР – Смолян. Три са станали в община Смолян и по едно – в общините Девин, Мадан и Златоград. Произшествията са посетени от екипи на „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

На националния празник – 22 септември около 10.00 ч. на панорамен път к. к. Пампорово – гр. Смолян лек автомобил “Тойота Рав 4”, управляван от 41-годишна жена от Смолян, поради отвличане на вниманието, губи контрол над автомобила, блъска се в дясно на пътя по посока на движението в банкета, преминава през лентата за насрещно движение и през тротоара се преобръща от ляво на пътя. Пострадала е водачката на автомобила, която е с фрактура на носа, обясниха от пресцентъра на полицията. Оказана й е медицинска помощ в МБАЛ “Братан Шукеров”- гр. Смолян и е настанена за наблюдение. Използван е обезопасителен колан. Произшествието е посетено от екип на „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

Следващия ден са възникнали още две катастрофи с пострадали. По обяд в с. Чепинци, общ. Рудозем, в близост до частна къща, лек автомобил „Опел Корса", управляван от Р. Х. /20-годишен/ от същото село извършва маневра заобикаляне на паркиран лек автомобил „Москвич“, но не пропуска насрещно движещия се мотоциклет „Симсон“, управляван от 77-годишен мъж от селото, след което мотоциклета се удря в дясна предна част на лекия автомобил. Ранен е мотоциклетистът, който е със счупени ребра, травма по главата, комоцио и разкъсно-контузна рана на лява подбедрица. Настанен е за лечение в МБАЛ – Смолян, без опасност за живота. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Мадан. По случая е образувано досъдебно производство.

На главен път с. Хвойна-гр.Чепеларе лек автомобил “Сеат Толедо”, управляван от Н. Ч. /45-годишен/ от гр. Пловдив, поради движение с несъобразена скорост, на остра лява крива излиза от дясно на пътното платно и се блъска в камък извън пътя. Леко ранен е пътникът 50-годишен мъж от с. Павелско, общ. Чепеларе, който е с порязна рана на лява буза. Оказана му е медицинска помощ от екип на ФСМП-гр.Чепеларе. Екип на РСПБЗН-Чепеларе обезопаси мястото на пътнотранспортното произшествие. На място екип на „Пътна полиция“ установяват, че водачът управлява след употреба на алкохол. Направеният тест с техническо средство отчел концентрация на алкохол в издишания въздух 2,28 промила. Не са използвани обезопасителни колани. Н. Ч. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Чепеларе и срещу него е започнато незабавно производство.

Вирни се горе