Специализирана полицейска операция се проведе в Смолян

Специализирана полицейска операция се проведе в Смолян

В рамките на проведена по заповед на директора на ОДМВР-Смолян ст.комисар Н.Димов специализирана полицейска операция на територията, обслужвана от РУ-Смолян за установяване на случаи на държане и разпространение на наркотични вещества и управление на МПС под въздействието на алкохол и наркотици, са установени следните случай на държане и един случай на управление след употреба на наркотични вещества.

На 03.09.2019г. в ОД МВР-Смолян е започнато бързо производство срещу Д.П. на 20 години от гр.Смолян за притежаване на високорисково наркотично вещество. При извършено около 19:00 часа в гр.Смолян, ул. “Тракия” претърсване в лек автомобил марка “Мерцедес”, модел “С 180” със смолянска регистрация е намерено и иззето високорисково наркотично вещество – 1.10 грама нето тегло суха растителна маса, която при направения полеви наркотест реагира на марихуана/канабис. 20-годишният смолянчанин е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

На същата дата в РУ-Смолян е започнато бързо производство срещу К.П. на 37 години от гр. Смолян, който на 03.09.2019г. около 19:40ч. в гр.Смолян на ул."Коста Аврамиков", държи в ляв джоб на къс панталон високорискови наркотични вещества, а именно един брой хартиен свитък, съдържащ бяло вещество на бучка с бруто тегло 0,83 грама, което при извършения полеви наркотест реагира на “амфетамин”. 37-годишният смолянчанин е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

В РУ – Смолян е образувано бързо производство срещу 29-годишния Ц.П. от гр.Смолян, който на 03.09.2019г. около 14.15 часа в гр. Смолян, по ул. “Тракия” до дом № 25 е управлявал собствения си лек автомобил марка “Ауди” със смолянска регистрация, след употреба на наркотични вещества – амфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство. Водачът е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

Вирни се горе