Сигнали за наводнени мазета, котелно помещение и пътни участъци в Смолянско

Сигнали за наводнени мазета, котелно помещение и пътни участъци в Смолянско

Вчерав 09:54 часа на тел.112 е получен сигнал за наводнено мазе на аптека, намираща се в гр.Златоград, ул.„Беловидово“, собственост на 47-годишна жена. Предполагаемата причина за инцидента е обилен дъжд. Екип на РСПБЗН-Златоград е отводнил избеното помещение с помощта на мотопомпа. Произшествието е ликвидирано в 11.20 часа ,съобщиха от полицията.

В 15:20 часа на тел.112 е получен сигнал за наводнено котелно помещение на ПМГ „Васил Левски“, гр.Смолян. Предполагаемата причина за инцидента е обилен дъжд. Е екип на РСПБЗН-Смолян е отводнил котелното помещение с помощта на мотопомпа. Произшествието е ликвидирано в 16:00 часа.

Също вчера в 16:50 часа на тел.112 е получен сигнал за наводнено мазе (изба) на къща, намираща се в с. Арда, махала Речани. Предполагаемата причина за инцидента е обилен дъжд. Екип на РСПБЗН-Смолян е отводнил избеното помещение с помощта на електрическа помпа. Произшествието е ликвидирано в 18:40 часа.

В гр.Рудозем на ул.„Стефан Стамболов“. Предполагаема причина за инцидента е обилен дъжд. Пристигналият на място екип на РСПБЗН-Рудозем установява, че в резултат на запушване на улична отводнителна шахта се е образувало завиряване на пътното платно. Служителите, с помощта на мотопомпа успяват да отводни участъка. Произшествието е ликвидирано в 20:50 часа.

Вирни се горе