Шест пожара за едно денонощие, изгоряха 30 дка борови гори в чепеларско

Шест пожара за едно денонощие, изгоряха 30 дка борови гори в чепеларско

Продължават да се увеличават пожарите в областта. Само през вчерашния ден огнеборците гасиха шест пожара.

Първият възникнал в 11.10 ч. в местността “Беширови колиби”, землище на Неделино в селскостопанска постройка, собственост на 69-годишна жена. В следствие на пожара са унищожени плевня – 25 кв.м., акумулатори, около 500 кг фураж, градински маркуч около 100 м. Предполагаемата причина за възникването на пожара е небрежност при боравене с открит огън от собственичката. Пожарогасенето е извършено от екип на Участък “ПБЗН” – Неделино.

Около 17.45 ч. пламнал пожар в местността “Джалаза”, землище на с. Беден, общ. Девин, при който са изгорели около 15 декара сухи треви и храсти. Предполагаема причина за възникване на пожара е небрежност при боравене с открит огън. Пожарогасенето е извършено от РС “ПБЗН” -Девин.

На обяд в 12:17 ч. в местността “Игрища”, землище на с. Павелско, общ. Чепеларе, е възникнал пожар, при който са изгорели около 30 дка борови гори, собственост на ДГС. Причина за възникване на пожара е паднало дърво върху далекопровод с високо напрежение. Пожарогасенето е извършено от РС “ПБЗН” – Чепеларе.

В с. Средногорци, общ. Мадан, е възникнал пожар без щети в непочистен комин на къща. Пожарогасенето е извършено от екип на РС “ПБЗН” – Мадан.

В 15.06 ч. в Смолян, на ул. “Хан Пресиян”, е възникнал пожар в контейнер за смет. Предполагаема причина за пожара е изхвърляне на незагасена пепел. Пожарогасенето е извършено от екип на РС “ПБЗН” – Смолян.

Още един пожар стана в Смолян на ул. “Капитан Петко Войвода” в сухи треви и храсти. Предполагаема причина за пожара е изхвърляне на незагасена пепел. Пожарогасенето е извършено от екип на РС “ПБЗН” – Смолян.

Вирни се горе