Шест пожара са възникнали през празничните дни

Шест пожара са възникнали през празничните дни

На 28.04.2017 г., около 14.00 ч. е получен сигнал за пожар в горски фонд в гр. Смолян, местност „Брусниката“, собственост на ДГС – Смолян. Предполагаема причина: небрежност при боравене с открит огън. Спасено: 1000 дка смесена гора. Помощ оказаха: гасаческа група на ДГС – Смолян и граждани. При пожара е изгоряла предимно паднала листна маса. Пожарогасенето е извършено от два екипа на РС ПБЗН – Смолян.

На следващия ден около 12.10 ч. е получен сигнал за пожар без преки материални загуби в комин на къща в гр. Девин, ул. „Стара планина“, собственост на 82-годишна жена. Предполагаема причина: непочистен комин. Спасено: сградата.

В 11.35 ч. е получен сигнал за пожар без преки материални загуби в сухи треви в района на гр. Смолян, местност „Лъгът“. Собственост: частна. Предполагаема причина: небрежност при боравене с открит огън. Спасено: сграда в близост. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН – Смолян в заварените граници.

На 29.04.2017 г. около 14.40 ч. е получен сигнал за пожар без преки материални загуби в сухи треви в с. Стойките, местност „Могилата“. Причина за пожара: небрежност при боравене с открит огън. Спасено – 20 дка иглолистна гора. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН-Пампорово.

на същата дата в 20.45 ч. е получен сигнал за пожар без преки материални загуби в комин на вила в гр. Рудозем на ул. “Христо Ботев“, собственост на 65-годишен мъж. Причина за пожара: техническа неизправност /напукани коминни тела/. Спасено:сградата. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН – Рудозем.

Вирни се горе