Седем задържани за употреба и притежание на наркотици в с.Полк. Серафимово

Седем задържани за употреба и притежание на наркотици в с.Полк. Серафимово

Седем души са задържани за употреба и притежание на наркотици в с.Полк. Серафимово, съобщиха от пресцентъра на полицията.

В петък, на 7.06.2019г. в РУ Смолян е започнато бързо производство срещу 26-годишния Г.П. от гр. Ямбол. При извършен обиск в джоб на къс панталон са намерени и иззети високорискови наркотични вещества – суха тревна маса с бруто тегло 0,8 грама реагираща на марихуана след тестване с полеви наркотест. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОД МВР и РУ Смолян. 26-годишният мъж е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

На същата дата в РУ Смолян е образувано бързо производство срещу 26-годишния С.Н. от с. Шемшево, общ. Велико Търново. При извършен обиск на джоб на къс панталон са намерени и иззети високорискови наркотични вещества – суха тревна маса с бруто тегло 0,8 грама реагираща на марихуана след тестване с полеви наркотест. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР и РУ-Смолян. Срещу същия извършител е образувано и друго бързо производство, за това, че същата дата, около 18:20 часа в гр.Смолян на път III 868, km.21 + 800m, до производствена база “Дюлгер” с посока на движение от с.Полковник Серафимов към гр.Смолян, е управлявал лек автомобил марка “Мазда Демио” с великотърновска регистрация, след употреба на наркотични вещества-канабис, установено по надлежния ред с техническо средство. 26-годишният мъж е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

Същия ден срещу М.Г на 35 години от Смолян около 23.05ч. в местността “Рускинята”, землище на с. Полк. Серафимово, при направен личен обиск в преден ляв джоб на анцунга му, е намерено наркотично вещество с тегло 0.69 гр., реагиращо след проверка с полеви наркотест на “екстази”. 35-годишният мъж е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

На следващия ден в РУ Смолян е започнато бързо производство срещу С.Г. на 35 години от с.Костенец, общ. Ихтиман, че на 08. 06. 2019г. в м. “Рускинята”, землище на с. Полк. Серафимово, общ. Смолян, при направен личен обиск, е намерено наркотично вещество 0.53гр., което след проба с полеви наркотест реагира на “амфетамин”. 35-годишният С.Г. е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

На 9.06.2019г. в РУ-Смолян е започнато бързо производство срещу Я.В. на 29 години от гр.София. При извършен обиск в него са намерени три броя полиетиленови пликчета със суха тревна маса с бруто тегло 3,21 грама, реагираща на марихуана след тестване с полеви наркотест. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР и РУ-Смолян. 29-годишният мъж е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

Същия ден в РУ-Смолян е започнато бързо производство срещу М.М. на 21 години от гр. София. При извършен обиск в джоб на къс панталон са намерени и иззети нарктични вещества – суха тревна маса с бруто тегло 5,20 грама, реагираща на марихуана след тестване с полеви наркотест. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР и РУ-Смолян. 21-годишният мъж е задържан за срок от 24 часа.Работата по случая продължава.

Образувано е бързо производство и срещу 31-годишен норвежки гражданин, за това, че на 09.06.2019г. около 09.30ч. в местността “Боже име”, землище на с.Полковник Серафимово, общ.Смолян е държал в себе си един брой полиетиленова сгъвка, съдържаща растителна маса с бруто тегло- 0,65 грама, която при извършения полеви нарко-тест реагира на “канабис”. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР и РУ – Смолян. 31-годишният мъж е задържа за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

Вирни се горе