Седем пожара през почивните дни. Шест от тях в комини

 Седем пожара през почивните дни. Шест от тях в комини

Смолянските огнеборци са реагирали на седем сигнала за пожари за времето от 12 до 14 февруари. На 12 февруари са Станали три пожара в комини на жилищни сгради – в гр. Доспат, в къща, собственост на собственост на 72-годишен мъж; в гр. Чепеларе, в къща, собственост на 84-годишна жена и в с. Баните.

Още три сигнала за пожари в комини на жилищни сгради са подадени на 14 февруари. Инцидентите са станали в с. Гълъбово, общ. Баните, в гр. Девин и в гр. Неделино. Причината и за шестте инцидента са непочистени комини. Няма унищожено имущество, спасени са сградите.

На 13.02.2021г. в 19:04 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в трафопост на ул.“Васил Левски“ в гр.Чепеларе. Причината е късо съединение. Унищожени са 4 бр. ел. табла и са опушени около 15 м.кв. стени. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН Чепеларе.

Местните огнеборци са се отзовали и на сигнал за опасно наклонено дърво в двор към сграда, намираща се в с. Арда, общ.Смолян, подаден на тел. 112 на 12.02.2021г. в 09:30 часа. Дървото е отстранено в 11:20 часа един екип на РСПБЗН – Смолян с помощта на моторен трион и автостълба.

Вирни се горе