Седем пожара гасиха огнеборци през почивните дни

Седем пожара гасиха огнеборци през почивните дни

Седем пожара гасиха огнеборци през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на полицията. На 28.02.2020г. в 12:19 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в комин жилищен блок, намиращ се в гр.Смолян на бул.“България“. Причината е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е сградата.

На същата дата в 14:38 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в комин на къща, намираща се в гр.Смолян на ул. „кап. Петко Войвода“, собственост на 82-годишна жена. Причината е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е къщата. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Смолян.

На 29.02.2020г. в 1:20 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в комин жилищен блок, намиращ се в гр. Смолян на ул.“Възход“. Причината е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е сградата.

На същата дата в 05:44 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в комин на къща, намираща се в с. Соколовци, собственост на 84-годишна жена. Причината е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е къщата.

Същия ден в 08:02 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в комин на къща, намираща се в гр.Смолян на ул.“Първи май“, собственост на 80-годишен мъж. Причината е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е къщата.

Вчер, 1-ви март в 12:18 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в сухи треви и храсти в извън урбанизираните територии на площ 10 000 кв.м., намиращи се в местността „Крушките“, землище на гр. Неделино, собственост на 74-годишен мъж. Предполагаемата причина е небрежност при боравене с открит огън. Няма унищожено имущество, спасени са две сгради и около 10дка смесена гора. Произшествието е посетено и ликвидирано от един екип на УПБЗН – Неделино с помощта на един екип на РСПБЗН-Златоград петима жители на гр. Неделино и трима служители на ДГС-Златоград.

Също вчера в 17:50ч. на тел.112 е получен сигнал за пожар в сухи треви и храсти в урбанизираните територии на площ 3 000 кв.м., в имот над гробищен парк в с.Серафимово, общ.Смолян. Предполагаема причина е запалена свещ в гробищен парк. Няма унищожено имущество, спасена е една сграда.

Вирни се горе