Съдружник теглил кредити без знанието на ортака си

Съдружник теглил кредити без знанието на ортака си

Сагата между двамата бивши съдружници се точи от години

Бивш съдружник във фирма в Чепеларе теглил кредити за над 1 млн. лв. без знанието на ортака си, пише “Преса”. Ужиленият Петър Лазаров /34 г./ се жалвал в прокуратурата срещу колегата си Георги Бозуков /45 г./ за съставяне на неистински документи от името на управляваното от него дружество „ПИ ДЖИ ЕЛ СИСТЕМИ” ООД. От фирмата са теглени три заема и са подписани два договора за поръчителство на обща стойност от 1 025 178 лв. през 2008, 2009 и 2011 г. Тогава Лазаров и Бозуков били съдружници, но скоро Георги прехвърлил своя дял от дружеството на чужденеца Бахрам Бехрадниа.

Ортакът му твърди пред полицията, че не е подписвал договорите за заеми и поръчителство и че е измамен от Бозуков. „Районната прокуратура е разпоредила проверка по случая. Тепърва ще се установява дали подписите са на жалбоподателя, усвоени ли са парите и в какво са вложени”, коментира говорителят на обвинението в Смолян прокурор Иван Спиров.

Сагата между двамата бивши съдружници се точи от години. „Двамата имат междуличностен спор. Бяха собственици на тризвездния хотел „Св. Георги” в Чепеларе, но Бозуков отстъпи своя дял на англичанина заради дългове. Чужденецът пък остави Лазаров да го представлява”, казват запознати. През април 2013 г. е водено досъдебно производство за отправени закани за убийство срещу Петър Лазаров и семейството му, но не е доказано, че Бозуков е заплашвал бившия си ортак.

Вирни се горе