Съдът потвърди мярката задържане под стража на мъж откраднал пари от хотелска стая в Пампорово

Съдът потвърди мярката задържане под стража на мъж откраднал пари от хотелска стая в Пампорово

По искане на Районна прокуратура – Смолян, поддържано от Окръжна прокуратура – Смолян, съдът потвърди мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж за кражба на пари от хотелска стая в Пампорово

По внесено искане на Районна прокуратура – Смолян, с определение на Чепеларския районен съд, спрямо М.А., на 23 г., обвиняем по досъдебно производство на РУ – Чепеларе, е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, която е поддържана от Окръжна прокуратура – Смолян и на 06.01.2021 г. е потвърдена от Окръжен съд – Смолян. Съдът е възприел тезата на държавното обвинение, че има реална опасност М.А. да се укрие и да извърши престъпление.

М.А. е привлечен като обвиняем от РП – Смолян – Териториално отделение – Чепеларе, за това, че на 28 декември 2020 г., около 02.00 часа, в Курортен комплекс Пампорово, обл. Смолян, от стая в хотел, при условията на опасен рецидив , е отнел чужди движими вещи – 800 лева , от владението на пострадалата жена от гр. Пловдив, без нейното съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196 ал. 1 т.1 вр. чл. 194 ал.1 вр. чл. 29 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента обвиняемият М.А. е осъждан осем пъти – основно за кражби. За последно той е освободен от затвора през октомври 2020 г. след изтърпяване на ефективно наказание от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим за кражба на пари от стая в хотел в Курортен комплекс Албена.

Определението на Окръжен съд – Смолян не подлежи на протест и обжалване.

Вирни се горе