Разкриха извършителите на кражба на ски и сноуборд в Чепеларе

Разкриха извършителите на кражба на ски и сноуборд в Чепеларе

Чепеларски криминалисти разкриха извършителите на кражба на ски и сноуборд, извършена на 18 срещу 19 февруари т.г., съобщи на брифинг днес комисар Кирил Хаджихристев.

Както ОД МВР – Смолян съобщи, на 18.02.2012 г. 57-годишен жител на гр. Ямбол се жалвал в РУП – Чепеларе, че за времето от 17.00 ч. на 17.02.2012 г. до 09.00 ч. на следващия ден от паркирания му на ул. „Чая” в гр. Чепеларе лек автомобил „Опел Зафира” е извършена кражба на един чифт ски марка „Атомик” и един сноуборд марка „Ф-2”, закрепени на багажника на колата.

На същата дата 38-годишен жител на Плевен съобщил в РУП – Чепеларе, че за същия период от време пред хотел в Чепеларе от паркирания му лек автомобил „Субару” е извършена кражба на три чифта ски (два марка „Хед” и един – „Атомик”), закрепени на багажника на колата. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия като извършители на кражбата са установени двама непълнолетни – 17-годишен от гр. Чепеларе – познат на полицията за кражби и 15-годишно момче от Чепеларе.

В хода на работата по случая е установено, че двамата са извършили и още една кражба на чифт ски, за която няма подадена жалба в районното управление. Работата по случаите продължава от РУП – Чепеларе.

Вирни се горе