Районна прокуратура-Смолян образува две незабавни производства за държане на наркотици

    Районна прокуратура-Смолян образува две незабавни производства за държане на наркотици

Районна прокуратура-Смолян привлече като обвиняеми две лица по незабавни производства за държане на наркотици

Днес, 12 юни 2016 г., Районна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем Илиян И., на 36 г., по незабавно производство за държане на наркотици без надлежно разрешително – престъпления по чл. 354а ал. 3 пр. 2 т. 1 пр. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 11 юни 2016 г. в гр. Смолян при извършен обиск на обв. Илиян И. са били иззети над 11 грама марихуана, 64 грама метаамфетамини, 0,47 грама кокаин. При извършени по-късно претърсвания и изземвания в лек автомобил и в хотелска стая в гр. Смолян, където е бил отседнал, са били открити и иззети 13 грама амфетамини, около 8 грама марихуана, 12 грама метаамфетамини и др. малки количества наркотици. При извършения разпит обв. Илиян И. се е признал за виновен, като твърдял, че наркотиците били за лична употреба. Обв. Илиян И. е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.

Районна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем и Севдалин Б., на 26 г., по незабавно производство за държане на наркотици – престъпление по чл. 354а ал. 3 пр. 2 т. 1 от Наказателния кодекс. На 12 юни 2016 г. от обв. Севдалин Б. е било иззето бяло вещество на бучки, обвито в станиол, с брутно тегло 0,24 грама амфетамини. Незабавните производства ще бъдат внесени в съда за разглеждане в законния тридневен срок.

Вирни се горе