Районна прокуратура-Смолян наблюдава две бързи производства и едно незабавно производство за държане на марихуана

    Районна прокуратура-Смолян наблюдава две бързи производства и едно незабавно производство за държане на марихуана

Районна прокуратура-Смолян наблюдава две бързи производства и едно незабавно производство за държане на марихуана, съобщиха от прокуратурата.

На 23 април 2016 г. са били образувани бързи производства срещу И.Т., на 18 г. от гр. Смолян, и срещу Д.Б., на 19 г. от гр. Смолян, за това, че на същата дата са държали високорискови наркотични вещества без надлежното разрешение – марихуана, за което са привлечени като обвиняеми – престъпление по чл. 354а ал. 3 точка 1 от Наказателния кодекс. Разследването по двете бързи производства ще приключи в законния седмодневен срок. В единия от случаите се проверява версията за евентуално съхраняване на наркотиците с цел тяхното разпространение. В случай, че се съберат доказателства за това, делото ще бъде изпратено по компетентност до Окръжна прокуратура-Смолян.

На 24 април 2016 г. е образувано незабавно производство срещу И.Д., на 20 г. от гр. Смолян, за държане на високорискови наркотични вещества без надлежното разрешение – престъпление по чл. 354а ал. 3 точка 1 от Наказателния кодекс, което също е под наблюдението на Районна прокуратура-Смолян. При личен обиск и при претърсване в дома на И.Д. в гр. Смолян са били иззети 8 грама марихуана. Той е задържан за 24 часа по Закона за МВР. Предстои днес И.Д. да бъде привлечен като обвиняем по чл. 354а ал. 3 т. 1 от Наказателния кодекс и с постановление на наблюдаващия прокурор да му бъде наложен арест за срок от 72 часа. Срещу него се води и друго наказателно производство за държане на наркотици. Същият е осъждан през 2015 г. на условно наказание лишаване от свобода за кражба и настоящото му деяние е извършено в изпитателния срок.

“Работата по подобен род дела – за държане на наркотици, ще бъде приоритетна за Районна прокуратура-Смолян и се надявам, че тези три случая ще са началото на поредица разкрити подобни престъпления”, коментира Георги Кърпаров, районен прокурор на гр. Смолян.

Вирни се горе