Работник e с изгаряния след трудова злополука в Смолян

Работник e с изгаряния след трудова злополука в Смолян

23-годишен работник на EVN е с втора степен изгаряния по лицето и ръцете, след трудова злополука в Смолян. Инцидентът, при който пострада младият човек, се е случил днес малко след 09:00 ч. на ул. “Дичо Петров“ при работа по 20-киловолтов кабел, предаде Дарик.

„Пострадалият работник е бил с лични предпазни средства. В добро общо състояние е“, коментира пред Дарик Крум Косев от EVN – България. Минути след инцидента на място е пристегнал и екип от Инспекцията по труда. „Проверяваме инцидента“, коментира лаконично директорът на Инспекцията в Смолян инж. Емилия Даракчиева.

„Открихме младежа във видимо добро състояние, но той не е коментирал какво точно се е случило“, казаха от Спешния център в Смолян. Според екипа, отзовал се да окаже първа помощ, момчето е било намерено седнало в района на работната площадка.

„Той бе в седнало положение, адекватен и контактен. Видимо с изгаряния по ръцете и лицето, от волтовата дъга, която се е получила. Опърлена му е и косата, веждите и клепачите“, коментира медицинския фелдшер Недко Карнобатев от Спешна помощ. Кръвното му е било нормално, с леко учестена сърдечна дейност.

Работата по изясняване на обстоятелствата продължава.

Вирни се горе