Прокуратурата внесе обвинителен акт спрямо 31-годишен мъж за опит за контрабанда на цигари за 225 000 лв.

Прокуратурата внесе обвинителен акт спрямо 31-годишен мъж за опит за контрабанда на цигари за 225 000 лв.

Окръжна прокуратура-Смолян внесе в съда обвинителен акт спрямо Ж.Д., на 31 г., за това, че на 31.10.2019 г., около 21.50 ч., на ГКПП – Златоград, без знанието и разрешението на митницата, в собствения си товарен автомобил, марка „Пежо Боксер“, в специално изработен тайник в каросерията, е направил опит да пренесе през границата на страната, от Република Гърция в Република България, 3 000 стека пълни с 30 000 кутии цигари, с по 20 къса във всяка кутия, от една и съща марка, всички без акцизен бандерол, на обща пазарна стойност 225 000 лева, с размер на неначисления и невнесен акциз – 121 650 лева, като деянието е останало недовършено поради независещи от извършителя причини – Златоград – престъпление по чл. 242 ал.1 във връзка с чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 31 октомври 2019 г., обвиняемият Ж.Д. влязъл през ГКПП – Златоград в Република Гърция с товарен автомобил, марка „Пежо Боксер“, който управлявал. Той стигнал в гр. Ксанти. Там го чакал мъж, който говорел на развален руски. Той се качил в автомобила на Ж.Д. и започнал да му посочва накъде да кара. Двамата стигнали до стопанска сграда – обор, където имало овце. Там в тайника на каросерията били натоварени кашоните с цигари. Веднага след това обвиняемият си тръгнал за България. Към 21,50 часа, на ГКПП-Златоград, обл. Смолян, при влизане от Гърция в България, автомобилът, управляван от Ж.Д., бил спрян за щателна проверка от гранични полицейски и митнически служители. Те открили в специално пригодения тайник в каросерията горепосочените цигари.

С внасянето на обвинителния акт е направено искане от Окръжна прокуратура – Смолян за отнемане в полза на държавата на тютюневите изделия и на товарния автомобил, марка „Пежо Боксер“, послужил за превозване на контрабандната стока.

Окръжен съд – Смолян е насрочил заседание по делото, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Вирни се горе