Прокуратурата иска постоянен арест за трима крадци на близо 200 хил.лв.

Прокуратурата иска постоянен арест за трима крадци на близо 200 хил.лв.

Окръжна прокуратура – Смолян наблюдава образуваното на 22. 03. 2013 г. досъдебно производство за извършена кражба на чужди движими вещи – около 168 000 лева и 150 евро, около 1 кг златни накити от дома на семейство в с. Триград. Кражбата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай,съобщи говорителя на Окръжна прокуратура – Смолян Иван Спиров.

Извършени са неотложни процесуално следствени действия на местопрестъплението, оглед, претърсване и изземване и други, под ръководството и надзора върху разследването от страна на Окръжна прокуратура – Смолян. В качеството на обвиняеми са привлечени Руси Даскалов и Николай Петров, двамата от Пловдив и Гергина Пейкова от с. Бяга, обл. Пазарджик.

За извършеното деяние се предвижда наказание „Лишаване от свобода” от 10 до 20 години и конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния. Обвиняемите Руси Даскалов, Николай Петров и Гергина Пейкова от с. Бяга, обл. Пазарджик са задържани за 72 часа от Окръжна прокуратура – Смолян.

На 26. 03. 2012 год. Окръжна прокуратура – Смолян, внесе искане в Окръжен съд – Смолян за постановяване на най – тежката мярка за неотклонение, а именно „Задържане под стража”, по отношение на тримата обвиняеми. Към момента не можем да дадем повече информация, тъй като това ще затрудни разследването.

Вирни се горе