Прокуратурата в Смолян се заема със случая на „веселите“ балони в Златоград

Прокуратурата в Смолян се заема със случая на „веселите“ балони в Златоград

Прокуратурата също се заема със случая на т.нар. „весели“ балони, които се разпространяваха на територията на Златоград, преди и по време на първият учебен ден.

Това съобщи окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов, според който е в ход проверка и с оглед на събраните материали по нея ще се прецени дали да се образува досъдебно производство.

„Сигналът е получен на 16 септември и е заведена преписка в полицията. Предполага се, че те са продавани от жител на Златоград, който живее в София“, коментира Деянов, предаде Дарик.

Според окръжният прокурор, има и подобен сигнал и за Неделино, но на този етап все още информацията не е потвърдена.

„Тепърва ще се изяснява дали става въпрос въобще за наркотично вещество и с какво са били пълни балоните“, добави Деянов.

Според специалисти, най-вероятно не става въпрос за наркотично вещество или поне не с такова, което е в забранителния списък.

Случаят нашумя в понеделник, след като от полицията съобщиха, че са започнали проверка по сигнал за продажба на балони пълни с райски газ за първия учебен ден. Проблемът притесни сериозно местната власт, която проведе и работна среща със заинтересованите институции гражданите на града.

Вирни се горе