Прокуратурата разследва случая с взломната кражба на каса с пари от пощата в с. Барутин

Прокуратурата разследва случая с взломната кражба на каса с пари от пощата в с. Барутин

Под ръководството на Районна прокуратура-Девин се извършва разследване по досъдебно производство за взломна кражба на каса с пари от Пощенската станция в с. Барутин, общ. Доспат

Районна прокуратура-Девин ръководи разследването по образуваното днес, 4.04.2018 г., досъдебно производство за извършена взломна кражба от Пощенската станция в с.Барутин, общ.Доспат – престъпление по чл.195, ал.1, т.3 във вр. с чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че през нощта на 3 срещу 4 април 2018 г. /за времето от 17,20 часа на 3 април до 7,30 ч. на 4.04.2018 г./ неизвестни лица са проникнали с взлом в Пощенската станция в с.Барутин. Сградата е на два етажа и се намира в центъра на селото. Разбита е била външната врата и вратата на помещението, където се извършват пощенските услуги. От там е била открадната малка метална каса със съдържащите се в нея монети, 4 броя ваучери за храна от БЧК, по 20 лева всеки, и 6 броя печати на Пощенската станция, както и празни формуляри/бланки. В други помещения не е влизано.

Съобщението е подадено от началника на Пощенската станция до тел. 112, сутринта, при отиване на работа.

Извършени са първоначални и неотложни следствени действия – оглед на местопроизшествието и са иззети следи за изследване. Предстои извършването на разпити на свидетели и назначаване на експертизи. Провеждат се оперативни мероприятия за разкриване на извършителите на кражбата.

От събраните до момента доказателства може да се потвърди, че сумата, която е била налична в касата, е незначителна.

Вирни се горе