Прокуратурата: Откритият труп край Смолян е на мъж около 40 години, който е бил удушен

Прокуратурата: Откритият труп край Смолян е на мъж около 40 години, който е бил удушен

Откритият труп край Смолян е на мъж около 40 години, който е бил удушен преди около 15-20 дни. Това заяви на брифинг днес зам.-окръжният прокурор на Смолян Недко Симов по повод тежкото криминално престъпление. Касае се за умишлено убийство, допълни Симов.

Припомняме, че трупът е открит по сигнал на гражданин вчера около обяд. След извършените следствени действия е установено, че той е на мъж на възраст около 40 години. Трупът е открит в гориста местност „Пещерско бърце“, близо до разклона за селата Пещера и Турян. На място е извършен оглед и са иззет следи.

Трупът беше приведен за аутопсия в болницата в Смолян, а при първоначалния оглед не бяха установени следи от насилие, рани от убождания или външни следи, сочещи насилие“, поясни зам.-окръжният прокурор на Смолян. В съдебна медицина е извършен още един оглед, при който също не са установени видими следи от насилите. Назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза.

При аутопсията е установено, че има счупване на подезичната кост, а причината за смъртта е асфикция или удушаване. Вещите лица потвърждават, че се касае за насилствена смърт, стискане около гръкляна. Снети са пръстови отпечатъци от убития и е назначена дактилоскопска експертиза. Лицево разпознаване не може да бъде извършено, тъй като е имало нахапвания от диви животни в областта на главата, както и трупни разложения, обясни още зам.-окръжният прокурор.

Продължават оперативно-издирвателните мероприятия за установяване на самоличността на загиналия и тази на извършителите, допълни началникът на РУ на МВР-Смолян, Николай Бундов. Работи се по всички възможни версии.

Една от версиите, по които се работи за разкриване на самоличността на мъжът, чието тяло бе намерено в гората, е че е на бивш затворник. „Това е само една от версиите, по които се работи. Експертизата не е готова и не може категорично да се определи самоличността на починалият“, заяви заместник окръжният прокурор и говорител на Окръжна прокуратура – Смолян Недко Симов по-рано днес.

Вирни се горе