Прибират в клиника Махмуд, който посегна на възпитателка с лопата

 Прибират в клиника Махмуд, който посегна на възпитателка с лопата

16-годишният Махмуд, който преби възпитателка в Центъра за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания в Смолян, ще бъде изследван в психиатрична клиника, съобщиха на брифинг в прокуратурата в Смолян вчера, съобщи Марица.

Районна прокуратура-Смолян е привлякла като обвиняем по бързо производство 16-годишния Махмуд Б., за това, че на 21 септември 2017 г. е причинил средна телесна повреда на възпитател. Макар и непълнолетен, е разбирал свойството и значението на деянието и е могъл да ръководи постъпките си, обясни районният прокурор Георги Карпаров.

До момента е установено, че младежът, който живеел в Центъра, е нанесъл удари с крак и ръка в областта на тялото и главата на Пенка Пойдовска. Освен това с особена жестокост ударил възпитателката с лопата в областта на носа. В резултат на побоя жената е със счупен нос и сътресение на мозъка. За малко изпаднала и в безсъзнание.

Районна прокуратура-Смолян ще внесе искане в съда за настаняване на обвиняемия в специализирано медицинско заведение. В клиниката трябва да бъде изготвена експертиза за това дали е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките. Вещите лица следва да отговорят и на въпроса дали лицето не страда от психично заболяване предвид данни за негова наследствена обремененост, съобщиха от прокуратурата.

Вирни се горе