Правят комплексна експертиза за смъртта на Тепавичарови

Правят комплексна експертиза за смъртта на Тепавичарови

Много е възможно да бъде назначена комплексна съдебно-медицинска и балистична експертиза, която да изясни целия механизъм на разигралата се трагедия със семейство Тепавичарови, съобщи в предаването Дарик кафе военноокръжният прокурор на Пловдив полковник Емил Ангелов. Той уточни, че в момента разследването за причините за тройното убийство и самоубийство на ул „Македония” е в интензивна фаза. Разпитват се колеги, познати и приятели на фамилията.

Показания вече е дал и братът на сержант Георги Тепавичаров – Костадин. Той последен е разговарял с военния и е първият, който е открил трупа на снаха си Николина.

Военноокръжна прокуратура работи по всички версии – ревност, финансови притеснения, евентуално въздействие върху Георги Тепавичаров. Събират се данни за физическото и и психическото му състояние.

„След като бъдат разпитани всички свидетели, ще му бъде направена послесмъртна психиатрична експертиза”, каза полковник Емил Ангелов. Той отхвърли възможността Тепавичаров да е действал по подражение на бившия военен от София, който също изби близките си.

Срокът за разследването на смъртта на Тепавичарови е 2 месеца, но може да бъде удължено до шест по преценка на военноокръжния прокурор.

Припомняме, че съпругата на Георги Тепавичаров е от Чепеларе, където семейството има и къща за гости.

Вирни се горе