Пожарникари участваха в четири спасителни акции

Пожарникари участваха в четири спасителни акции

На четири сигнала за оказване на техническа помощ се отзоваха през почивните дни екипи на пожарната в Смолянска област, съобщиха от пресцентъра на полицията. На 07.06.2013г. в 10.51 ч. е получено съобщение за оказване на техническа помощ за отстраняване на паднало дърво на пътното платно в к.к. Пампорово. Оказано е съдействие от РСПБЗН-Пампорово.

В Златоград, на ул.“Хан Аспарух“, е получено съобщение за оказване на техническа помощ – отводняване на жилищен блок. Причината е обилния валеж. Отводняването е извършено от един екип на РСПБЗН-Златоград.

Вчера пък в 06:25 ч. е получен сигнал за загазовано помещение в гр. Девин, на ул. „Освобождение“. Причина за произшествието е изтичане на газ вследствие на изпускане на вентил на газова бутилка. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Девин.

Снощи в 19.55 ч. е получен сигнал за пожар в нерегламентирано сметище в Девин, на ул. „Балкан“. Предполагаема причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Спасена е гора около 5 дка. Произшествието е посетено и ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Девин.

Вирни се горе