Полицията в Смолян: Пътувайте с осигурения обществен транспорт, вместо с личните си автомобили

 Полицията в Смолян: Пътувайте с осигурения обществен транспорт, вместо с личните си автомобили

„Пътувайте с осигурения обществен транспорт за събора на Рожен, вместо с личните си автомобили". За това призоваха от Областната дирекция на МВР в Смолян.

Във връзка с очаквания голям брой посетители на Събора на народното творчество и животновъдство “Рожен 2015”, от организаторите са осигурени автобуси за превоз на желаещите да посетят фолклорния фестивал в дните на 17, 18 и 19 юли. Предвидено е организираният обществен транспорт да тръгва от автогара Устово и автогара Чепеларе, като ще се движи през целия ден на събора. С цел недопускане на задръствания и трудности в паркирането на Роженските поляни, ОД МВР – Смолян призовава гостите на Събора да използват осигурения превоз вместо личните си моторни превозни средства. Спестете си нерви и напрежение на цената от 2 лева – билет в едната посока!

Освен това за осигуряване на пожарна безопасност при провеждането на Събора се забранява паленето на открит огън на територията на връх Рожен със заповед №1413 от 09.07.2015 г. на кмета на община Смолян за периода от 16 до 20 юли /от четвъртък до понеделник включително/. Паленето на огън да става само в подходящи съдове (барбекюта и др.) на земята и под наблюдение до пълното му угасване. Всички нарушители на заповедта ще бъдат санкционирани с административна мярка.

Областна дирекция на МВР – Смолян пожелава на всички гости приятни емоции, много радост и разумно шофиране и по време на празника на богатата ни фолклорна култура!

Вирни се горе