Полицията в Девин и Мадан спипаха петима шофьори без книжка

Полицията в Девин и Мадан спипаха петима шофьори без книжка

Петима шофьори седнаха зад волана през празничните и почивни дни, без книжка, спипаха ги. На националния празник – 3 март в РУ-Девин е започнато бързо производство срещу 19-годишния С. С. от Девин. Около 16.00 ч. в Девин, на ул. “Ударник” е възникнало пътнотранспортно произшествие с лек автомобил “Фиат Пунто”, управляван от С. С., което е с материални щети. При извършената полицейска проверка от служители на РУ-Девин е установено, че същият противозаконно е отнел лекия автомобил “Фиат Пунто”, който е собственост на 58-годишен мъж от Девин. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ-Девин. По случая е образувано досъдебно производство.

На 5 март също в РУ-Девин е започнато незабавно производство срещу 21-годишния Т. Я. от с. Солища, обл. Смолян. На път до настански мост в Девин, при извършена полицейска проверка е установено, че Т. Я. управлява лек автомобил “Ланчия” без да притежава СУМПС в срока на административно наказание. Т. Я. е задържан за срок до 24 часа в РУ- Девин.Акцията на девинската полиция установила още случаи на шофиране без притежание на документи. Незабавно производство е започнато и срещу Р. С. – 33-годишен от Кричим. На 5 март около 18.00 ч. на път гр. Девин – с. Лясково при извършена полицейска проверка е установено, че Р. С. управлява лек автомобил “Ланчия” без да притежава СУМПС в срока на административно наказание. Р. С. е задържан за срок до 24 часа в РУ- Девин.

Следващия ден в РУ-Девин е започнато незабавно производство срещу Ж. С. /38-годишен/ от с. Калековец, обл. Пловдив. Около 23.30 ч. в с. Тешел, общ. Девин, при извършена полицейска проверка от служители на РУ-Девин е установено, че Ж. С. управлява лек автомобил “Хюндай Санта Фе” без да притежава СУМПС в срока на административно наказание.

В РУ-Мадан също спипаха шофьор без книжка. Незабавно производство е образувано срещу С. Г. /22-годишна/ от гр. Нови искър, обл. София. На 06.03.2016 г. около 07.50 ч. в гр. Рудозем на кръстовище образувано от ул. “Геоложка” и ул. “Хан Аспарух”, при извършена полицейска проверка от служители на РУ-Мадан е установено, че С. Г. управлява лек автомобил “Хонда Сивик” без да притежава СУМПС в едногодишен срок на административно наказание за същото нарушение.

Вирни се горе