Полицията ще съдейства при снегопочистването

Полицията ще съдейства при снегопочистването

ОД МВР – Смолян предприема мерки за оказване на съдействие при снегопочистването на уличните мрежи в гр. Смолян и в останалите населени места на областта,съобщи говорителя на ОД МВР-Смолян.

Полицейски служители започнаха обход на уличните мрежи в гр. Смолян и в останалите общини в областта. Те ще съберат информация за състоянието на улиците – ще набележат местата където има необходимост от снегопочистване, от извозване на снега и от сметосъбиране. Тази информация ще бъде предоставена на общините и на снегопочистващите и сметосъбиращи фирми, за да могат да се изготвят графици за почистване по населени места. Съобразно графиците полицейските служители ще оказват съдействие на фирмите за отстраняване на паркирани автомобили и регулиране на движението.

Във връзка с очакваното затопляне на времето и активно снеготопене, полицаите ще наблюдават уличните мрежи и за задръстени шахти и наводнени участъци, с цел своевременно уведомяване на компетентните органи и извършване на отводняване. Те ще наблюдават и нивата на речните корита, язовири и водоеми на територията на областта и при констатиране на опасно покачване своевременно ще докладват, с цел вземане на адекватни мерки.

ОД МВР – Смолян призовава гражданите да изпълняват разпорежданията, дадени им от полицейските служители, за да се осигури възможност на снегопочистващите фирми да си свършат работата.

Вирни се горе