По обвинителен акт на Районна прокуратура-Девин е осъден 29-годишен мъж за шофиране след употреба на алкохол

   По обвинителен акт на Районна прокуратура-Девин е осъден 29-годишен мъж за шофиране след употреба на алкохол

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Девин е осъден Александър С., на 29 г., за това, че управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343б ал.1 от Наказателния кодекс. Районен съд-Девин му е наложил наказание от осем месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок и глоба от 200 лева.

Александър С. е неправоспособен водач на моторно превозно средство. На 12 септември 2016 г., след 22 часа, в гр. Девин, служители на МВР извършили проверка по сигнал за лице, което управлявало моторно превозно средство под въздействието на алкохол. На посоченото място в града те установили аварирал лек автомобил „Фолксваген“, който бил спрял, а на 20 метра от него се намирали Александър С. и негов познат. И двамата били във видимо нетрезво състояние. От проведения разговор с тях се установило, че автомобилът бил управляван от Александър С., а другият свидетел бил пътник в него. През това време при движение по улицата моторното превозно средство се повредило и се ударило в бетонна пътека, вляво от пътя. След повредата на автомобила двамата не били употребявали никакви храни и напитки. Химическата експертиза по делото е установила, че Александър С. е управлявал автомобила с 2,67 промила алкохол.

Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие по гл. 27 от Наказателно-процесуалния кодекс по искане на Александър С. и присъдата на Районен съд-Девин е влязла в сила.

Вирни се горе