Пламна гора над Златоград /обновена/

   Пламна гора над Златоград  /обновена/

Пожар пламна над Златоград. Гори масивна гора в района между селата Аламовци и Ерма река.

Пламъците са обхванали територия с площ 150 декара масивна гора. Теренът е труднодостъпен и пожарните коли не могат да го достигнат, затова се гаси на ръка, предаде Нова ТВ.

Пожарът е пламнал снощи. Засега не е ясна причината за възникването му. Знае се само, че вчера през деня в местността е имало ловна дружинка, така че не е изключено пламъците да са предизвикани от човешка немарливост.

Кметът на общината Мирослав Янчев уточни, че на този етап няма опасност за населението.

Около 200 души – пожарникари, доброволци, горски служители, военнослужещи участват в гасенето на пожара в Златоградско. Това каза Симеон Цървуланов, директор на РД „ПБЗН” – Смолян, цитиран от Агенция „Фокус”.

40 военнослужещи oт военно формирование 28 330 действат в силно пресечена планинско-гориста местност и ще продължат да оказват съдействие на огнеборците до пълното потушаване на пожара, съобщиха от военното министерство.

Към момента развитието на пламъците в западна посока е спряно и сега на място се прави организация и за гасенето и в останалите посоки.

Пожарът в Златоградско е локализиран, има отделни огнища, които вътре горят, през нощта ще останат дежурни екипи да го наблюдават. Това каза Симеон Цървуланов – директор на РД „ПБЗН” – Смолян пред Фокус.

Вирни се горе