Пияни и дрогирани шофьори на пътя през почивните дни

Пияни и дрогирани шофьори на пътя през почивните дни

Няколко случая на пияни и един дрогиран шофьор на пътя спипаха през почивните дни при проверки, отчитат от пресцентъра на полицията.

В РУ-Девин е започнато незабавно производство срещу А. К. /40-годишен/ от с. Фотиново, общ. Батак. Около 21.30 ч. на 15-ти юли в Доспат, на ул. “Катя Ванчева” на КПП е спрян за проверка от наряд на ГПУ-Доспат, който е управлявал собственият си лек автомобил “Фолксваген Джета” след употреба на алкохол. Направеният тест с техническо средство отчел концентрация на алкохол в издишания въздух 2,32 промила. А. К. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Девин.

В РУ-Смолян е започнато бързо производство срещу 18-годишния П. Д. от Смолян за това, че в късните часове на 15-ти срещу 16-ти юли в Смолян, на ул. “Полк. Дичо Петров” е управлявал лек автомобил “Опел Корса”, негова собственост, след употреба на алкохол. Направеният тест с техническо средство отчел концентрация на алкохол в издишания въздух 1,30 промила. П. Д. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Смолян.

Още две незабавно производства са започнати в в РУ-Смолян – срещу П. Г. /25-годишен/ от гр. Берковица. На път II-86, гр. Смолян – гр. Пловдив, при извършена полицейска проверка е установено, че П. Г. управлява собственият си лек автомобил “Фолксваген Туарег“ след употреба на алкохол. Направеният тест с техническо средство отчел концентрация на алкохол в издишания въздух 2,97 промила. П. Г. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Смолян. Другият спипан пиян водач е В. П. /19-годишен/ от Смолян. На 17.07.2016 г. около 05:15 ч. на път III-868, до база "Дюлгер”, при извършена полицейска проверка е установено, че В. П. управлява лек автомобил "Рено Клио“ след употреба на алкохол. Направеният тест с техническо средство отчел концентрация на алкохол в издишания въздух 1,54 промила. Водачът е дал кръвна проба за химическо изследване. В. П. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Смолян.

Вчера в РУ-Смолян е започнато незабавно производство срещу П. А. – 18-годишна от Смолян. Около 19.15 ч. на ул. “Хаджи Иван Бечев”, при извършена полицейска проверка е установено, че П. А. управлява лек автомобил “Роувър” под въздействието на наркотични вещества – амфетамини, установено от направения полеви тест за наркотични вещества. П. А. е задържана за срок до 24 часа в РУ-Смолян.

Вирни се горе