Пет пожара гасиха огнеборците през почивните дни

Пет пожара гасиха огнеборците през почивните дни

Пет пожара станаха през почивните дни в смолянско.

На 26.10.2019 г. в 18:08ч. на тел.112 е получен сигнал за пожар в нерегламентирано сметище, намиращо се в местността Мусмолица, землище на с.Барутин, общ.Доспат. Предполагаемата причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Няма унищожено имущество, спасена е около 20 дка иглолистна гора. Пожарът е потушен в заварените граници на площ около 400кв.м. Произшествието е ликвидирано то трима служители с един противопожарен автомобил от РС ПБЗН – Доспат. Същия ден м 12:25 ч. на тел.112 е получен сигнал за пожар в сухи треви на ул. „Европа“ в с.Давидково, общ.Баните. Няма унищожено имущество. Предполагаемата причина е небрежност при боравене с открит огън. Пожарът е загасен от двама жители нае селото. Спасени са три сгради, намиращи се в непосредтвена близост.

В неделя по обяд – в 12:33ч. на тел.112 е получен сигнал за пожар на сухи треви, намиращи се в местността Хайвазови колиби, землище на гр.Неделино. Причината е изхвърлена пепел от печка. Няма унищожено имущество ,спасени са една сграда и около 5 дка смесена гора. Произшествието е ликвидирано от един екип на УПБЗН – Неделино.

Горя и метален контейнер, намиращ се на ул.“Кирив Маджаров“ в гр. Смолян. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Смолян

Вчера в 17:39ч. на тел.112 е получен сигнал за пожар на сухи треви, намиращи се в с. Змеица, общ. Доспат. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Няма унищожено имущество, спасени са една сграда и около 10дка иглолистна гора. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Доспат.

Вирни се горе