Отложиха делото за кметския пост в Богутево, заради рокадите в ДПС

 Отложиха делото за кметския пост в Богутево, заради рокадите в ДПС

Делото за касиране на изборите в чепеларското село Богутево, което трябваше да се гледа днес в Административен съд- Смолян бе отложено. Причината за това е, че липсва пълномощно, подписано от новото ръководство на ДПС, предаде Дарик.

Съдебният състав не даде ход по делото и даде възможност на адвоката, упълномощен през 2015 г. от тогавашния лидер Лютви Местан, да представи ново пълномощно, подписано от сегашния председателски съвет на движението.

Именно от ДПС бе заведено делото, с което оспорват резултатите и решението но ОИК – Чепеларе за кмет на Богутево. Техният кандидат Илиян Терзиев загуби балотаж с един глас разлика от своя братовчед Стефан Терзийски, който бе издигнат от ГЕРБ.

Припомняме, че претенции от страна на ДПС–Смолян, за кметският стол на чепеларското село Богутево, вкарва в съдебна зала двама братовчеди. Производството по делото е образувано по жалба, подадена от Областния съвет на Движението за права и свободи, представляван от Салих Аршински. В жалбата се оспорват местните избори преди два месеца.

В Богутево спечели кандидатът на ГЕРБ Стефан Терзийски, като преднината пред братовчед му Илиян Терзиев е само един глас.

Вирни се горе