Откриха тялото на малкия Веско

Откриха тялото на малкия Веско

Вчера около 14.30 часа кметът на с. Реброво е подал сигнал в полицията за тяло във водите на р. Искър край селото. Забелязал го е местен жител, който минавал оттам. Малко по-късно тялото е извадено и е извършен първоначален оглед. Ръстът и облеклото отговаряли на издирваното от 27 април т.г. 7-годишно момченце Веселин Игнатов. Тялото е откарано в “Съдебна медицина”, където близък на семейството го е разпознал. Предстои съдебно-медицинска експертиза, която ще доказва причините за смъртта, съобщават от пресцентъра на МВР.

„Надявахме се, че ще бъде открит жив, в шок сме", каза частният детектив, нает от семейството на детето, Марин Маринов пред БНТ. Според него версията, която са имали за отвличане, не е отпаднала. „Всичко е възможно. След престой във вода е трудно да се правят, каквито и да е експертизи, но ще се търси причината за смъртта и ще искаме конкретен отговор, какво се е случило", подчерта частният детектив.

Кметът на село Реброво Николай Лазаров заяви пред PRO.bg, че никой от близките на 7-годишното момче не е идвал да го търси в този район. Той разказа: „Не са идвали тук негови близки да го търсят, никой не е идвал. Имаше разлепени снимки. Това е…". Кметът на селото е бил един от първите, който е видял вчера следобед детското трупче. „Хората в селото са потресени от случая. В селото се коментират най-различни версии: нещастен случай, убийство… Всички версии се коментират, което е естествено при такива случаи", каза още Николай Лазаров. Телевизията съобщава още, че в съседното село Луково от около 2 седмици хората си говорят, че точно в този район ще бъде намерен трупът на Веско.

Вирни се горе