Откриха марихуана в дома на 19-годишен смолянчанин, в колата на 18-годишен и амфетамин в Девин

Откриха марихуана в дома на 19-годишен смолянчанин, в колата на 18-годишен и амфетамин в Девин

На 22.04.2016 г. около 18.30 ч. в гр. Смолян, след получен сигнал и последващо претърсване от служители на РУ-Смолян на апартамент, намиращ се в гр. Смолян, обитаван от 19-годишен младеж, в стая обособена за всекидневна, са намерени и иззети три боя свитъци със суха тревна маса, с общо бруто тегло 4,2 грама. При направения полеви наркотест, реагират на марихуана. Младежът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Смолян и срещу него е започнато бързо производство, съобщиха от полицията.

На същата дата в гр. Смолян, кв. Райково, на кръстовище, при извършена полицейска проверка от служители на РУ-Смолян на лек автомобил “Фолксваген Пасат”, управляван от И. Т. /18-годишен/ от гр. Смолян, е намерена и иззета кутия от цигари, в която се намира суха тревна маса с бруто тегло от 1,0 грам. При тестване с полеви наркотест, реагира на марихуана. Срещу И. Т. е започнато бързо производство е РУ-Смолян.

На 24.04.2016 г. в РУ-Смолян е започнато бързо производство срещу И. Д. /20-годишен/ от гр. Смолян, за това, че по време на обиск, са намерени и иззети – саморъчно направена цигара с бруто тегло 0,36 грама марихуана, както и полиетиленов плик с със суха тревна маса с бруто тегло 0,68 грама марихуана, общо количество 1, 04 грама марихуана. В хода на полицейската проверка от служители на РУ-Смолян, при претърсване в дома му в гр. Смолян, е намерен и иззет полиетиленов плик със суха тревна маса с бруто тегло 8,00 грама марихуана. И. Д. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Смолян.

На същата дата в Девин, ул. “Васил Левски”, при съвместна проверка на служители на РУ-Девин и сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОД на МВР-Смолян, в дома на П. Ц. /35-годишен/, в джоб на якето му, са открити две найлонови топчета с бяло прахообразно вещество в тях с брутно тегло 0,99 грама. При направения наркотест, реагира на амфетамин. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Девин и е извършен оглед. П. Ц. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Девин и срещу него е образувано досъдебно производство.

Вирни се горе