Откриха изгубил се в гората 71-годишен гъбар

Откриха изгубил се в гората 71-годишен гъбар

При проведени издирвателни мероприятия на служители от РУ-Смолян, ОДМВР-Смолян, следово куче и доброволци от с. Могилица успешно приключи издирването на 71-годишния А. П. от с. Исиьовци, общ. Смолян, съобщиха от полицията.

На 26.07.2019 г. на тел. 112 около 19.00 ч. е получено съобщение за изчезнало лице в местността на пещера Надарска, с. Надарце, общ. Смолян. Сигналът е подаден от 60-годишния А.Б. от с. Могилица, който съобщава, че към 14.00 ч. на същия ден той и лицето А. П. са отишли в местността около пещера Надарска за гъби. След кратко време се разделили с уговорката по-късно да се срещнат на чешмата на пътя за с. Кремене, под пещера Надарска. А.Б. твърди, че към 17.00 ч. отишъл да прибере възрастния мъж, но същия не се появил. Изчакал до 19.00 ч. след, което се притеснил и се обадил на тел. 112.

В акцията по издирването са се включили служители от РУ-Смолян, ОДМВР-Смолян, следово куче и доброволци от с. Могилица. Мъжът е намерен около 21.40 ч. седнал на пътека в гората, оплаквал се, че е с болки в единия крак и му е трудно ходенето. Служителите на реда му помагат да се предвижи до пътя, а на мястото пристига екип на ЦСМП – Смолян, където е прегледан и освободен.

Вирни се горе