Откриха голямо количество пиротехника в Девин

Откриха голямо количество пиротехника в Девин

Откриха пиротехнически изделия в товарен автомобил в Девин. Вчера на ул."Дружба" е извършена полицейска проверка на товарен автомобил “Форд Транзит” със софийска регистрация, собственост на частна фирма. Установено е, че се превозват пиротехнически изделия без съответно разрешение, съобщиха от пресцентъра на полицията.

В автомобила, управляван от 34-годишен мъж от гр.Божурище, са намерени пиротехнически изделия – категория – 3, три пиробатерии с общо 133 изстрела и категория – 4 – 8 кашона – 147 килограма с 879 изстрела. Пиротехническите изделия от категория 3 са фойерверки, при използването на които съществува средно голяма степен на опасност, предназначени са за употреба в обширни открити пространства и чието ниво на шум не вреди на човешкото здраве.

Пиротехническите изделия от категория 4 са фойерверки, при използването на които съществува висока степен на опасност, предназначени са за употреба само от лица с придобита правоспособност за безопасност на труда при взривни работи и чието ниво на шум не вреди на човешкото здраве.

Последните са известни като “фойерверки за професионална употреба”. За пиротехнически изделия от категория 3, които са повече от 10 единични бройки и за всички пиротехнически изделия от категория 4 се изисква разрешение за придобиване, съхранение и употреба.

По случая се извършва проверка, обясниха от полицията.

Вирни се горе