Осем пожара станаха за два дни на територията на област Смолян

Осем пожара станаха за два дни на територията на област Смолян

Осем пожара станаха за два дни на територията на област Смолян, съобщиха от пресцентъра на полицията.

В събота огнеборците гасиха пет пожара. В 14.35 ч. е получено съобщение за пожар в сухи треви в частен имот в Смолян, на ул. “Атанас Беров”. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Сухи треви горяха в частен имот в местността “Извора”, землище на гр. Неделино, също заради небрежност при боравене с открит огън.

Гробищния парк в Устово се запалил в 15.36 ч. Причина за възникване на пожара е оставени запалени свещи в гробищния парк. При пожара няма унищожено.

Непочистен комин горя в жилищен блок в Смолян, на ул. “Димитър Благоев”, както и сухи треви в частен имот в местността “Бараков дол”, землище на гр. Неделино.

Снощи в 19.10 ч. в с. Дунево, общ. Смолян, е възникнал пожар в комин на къща. А в 15.40 ч. в Смолян, на ул. “Първи май” е възникнал пожар в сухи треви, собственост на Община Смолян. При пожара няма унищожено. Причина за възникване на пожара е небрежност при боравене с открит огън от 31-годишен мъж. По обяд в 12.06 ч. в Смолян, на ул. “Борова гора” е възникнал пожар е пожар в сухи треви, собственост на Община Смолян. При пожара няма унищожено.

Всички пожари са без щети, обясниха огнеборците, които за пореден път алармират гражданите да бъдат внимателни при работа на открито и да не палят огньове.

Вирни се горе