Осъдиха 57-годишен мъж за лихварство

Осъдиха 57-годишен мъж за лихварство

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Смолян е осъден, окончателно, 57-годишен мъж за лихварство

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Смолян е осъден З..Б., на 57 г., за извършване без разрешение на банкови сделки по занятие, за които се изисква лиценз от БНБ, като с дейността си е причинил на 9 лица значителни вреди и е получил значителни неправомерни доходи, общо в размер на 35 781 лева – престъпление чл. 252, ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Окръжен съд-Смолян е наложил на З.Б. наказание от три години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от пет години и глоба от 6 000 лева. Съдът е наложил конфискация на част от имущество на З.Б. – апартамент в гр. Смолян и лек автомобил, марка „Мерцедес“. З.Б. е осъден да заплати в полза на държавата 35 781 лева, която сума представлява равностойността на придобитите чрез престъплението неправомерни доходи.

Присъдата беше обжалвана пред Апелативен съд-Пловдив, който изцяло я потвърди, а Върховният касационен съд, със свое решение от 27.02.2018 г., е потвърдил решението на апелативната инстанция, с което присъдата е влязла в законна сила и подлежи на изпълнение, съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Вирни се горе