Осъдиха 48-годишен мъж за кражба на ток

Осъдиха 48-годишен мъж за кражба на ток

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Чепеларе е осъден 48-годишен мъж за незаконно присъединяване към електрoпреносната мрежа

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Чепеларе е осъден Димитър С., на 48 г., за това, че осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, с което създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия – престъпление по чл. 234в ал.1 от от Наказателния кодекс. След споразумение Районен съд-Чепеларе му е наложил наказание – „пробация“ със следните мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 18 месеца и за същото време задължителни срещи два пъти седмично с пробационен служител, както и глоба от 1500 лева.

На 29 януари 2016 г., около 11 часа, е била извършена проверка в къща в с. Студенец, общ. Чепеларе, ползвана от Димитър С. На огледа присъствали двама полицейски служители, инженер и техник от „ЕВН България Електроразпределение“ ЕАД, гр.Пловдив. В хода на проверката се установило, че индикаторът за консумация на електрическа енергия на електромера светел постоянно в червено, което означавало, че в къщата нямало ток. Проверяващите включили осветлението, крушката в стаята светнала, но индикаторът не отчел ползваната електрическа енергия. Електрическото табло е било свалено и установено, че на неустановена дата Димитър С. чрез свързване на кабели осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа. Споразумението, одобрено от Районен съд-Чепеларе, е влязло в сила и не може да се обжалва.

С решение от 9 март 2017 г. Окръжен съд-Смолян е потвърдил присъда от две години лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок на Районен съд.-Чепеларе, с която Димитър С. е бил осъден за извършено престъпление по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс – незаконно държане на ловна карабина, марка “Застава” и девет броя патрони, намерени на 29 януари 2016 г. в къща в с. Студенец, общ. Чепеларе, обитавана от него.

Вирни се горе