Окръжен съд Смолян изпрати сигнал до СЕМ

   Окръжен съд Смолян изпрати сигнал до СЕМ

Председателят на Окръжен съд – Смолян отправи сигнал към Съвета за електронни медии по повод излъчено на 30.11.2013 г. по телевизия “Скат” предаване “Паралакс”, с водещ Валентин Касабов, в което целенасочено и манипулативно са отправени клевети и обиди както към персонално посочени съдии от състава на Смолянски окръжен съд, така и по отношение на целия съд, съобщиха от съда.

„Уважаеми професор Лозанов, Принуден съм отново да се обьрна към Вас, поради поредното драстично нарушение на закона и морала в излъчено на 30.11.2013 г. по телевизия „Скат“ предаване „Паралакс“, с водещ Валентин Касабов. Очевидно, наложените от СЕМ с НП 94/06.12.2011 г. и НП РД-10-67/01.10.2013 г. санкции не са изпьлнили целите, визирани в чл.12 от ЗАНН. Напротив, с очевидно демонстрирано чувство за безнаказаност водещият Касабов в цитираното по-горе предаване целенасочено и манипулативно отправя клевети и обиди както кьм персонално посочени съдии от състава на Смолянски окрьжен съд, също и по отношение на целия сьд“, пише още в писмото.

В писмото се визира, че се разгласяват лични данни без съгласието на майката, както е по закон за детето Жасмина Чандърова, по случая с бащата от Неделино, който се бори за правата над детето. Съдът е сигнализирал за случая и Агенция за закрила на детето.

Вирни се горе