Охранител получи 3,6 месеца условна присада за телефонна измама

 Охранител получи 3,6 месеца условна присада за телефонна измама

Охранител получи присъда от 3,6 месеца условна присъда за телефонна измама. Това стана ясно от определението на районен съд – Златоград, с което се одобрява извънсъдебното споразумение, между държавното обвинение и защитата на 31-годишният мъж, предаде Дарик.

Той успя да примами 72–годишна жена, да му даде 3 400 лв. за операция на дъщеря ѝ, като се представил за доктор и обяснил, че е необходимо да се поставят два златни пирона. За целта, охранителят от село Копривлен, община Хаджидимово, поискал 14 000 лв. Възрастната жена имала само 3 400 лв. и без да се замисли ги предала на измамника, в средата на юни. Малко по-късно се усетила и потърсила помощ от полицията. След дългата гонитба, униформените успяха да докопат мъжът, който взел парите от пенсионерката, като акцията по задържането му се проведе на територията на Благоевград, Пазарджик и Габрово.

Мъжът е имал съучастник, но на този етап той все още е неизвестен. 31–годишният измамник, работи като охранител, към фирма в Благоевград. Той е с чисто съдебно минало, а е и възстановил цялата сума на 72–годишната баба, именно поради тези причини, съдът в Златоград е одобрил и условната присъда.

Вирни се горе