Огнеборци спасиха гора от пожар край Малка Арда, гасиха още пламнал комин и контейнер

Огнеборци спасиха гора от пожар край Малка Арда, гасиха още пламнал комин и контейнер

На 20.03.2017 г., около 15.05 ч. е получен сигнал за пожар без преки материални загуби в сухи треви в землище на с. Малка Арда, местност „Хайдушка чука“, община Баните; собственост: частна. Причина за възникналия пожар: небрежност при боравене с открит огън. Спасено: смесена гора – 100 дка. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН – Баните, с помощта на 9 човека на ДГС – Славейно и двама доброволеца от с. Кръстатица.

На същата дата в 18.35 ч. е получен сигнал за пожар без преки материални загуби в комин на къща в с. Рибница, общ. Рудозем; собственост на 60-годишен мъж. Причина за пожара: непочистен комин. Спасено: сградата. Произшествието е ликвидирано от екип на РС ПБЗН – Рудозем.

Около 19.55 ч. е получен сигнал за пожар без преки материални загуби в сухи треви в с. Змиево, общ. Смолян, частна собственост. Предполагаема причина: небрежност при боравене с открит огън. Произшествието е ликвидирано преди екипа на РСПБЗН – Рудозем да пристигне на място.

В 23.00 ч. е получен сигнал за пожар без преки материални загуби в контейнер за смет в гр. Смолян, бул. “България“. Предполагаема причина: изхвърлена незагасена цигара. Спасено: сграда. Произшествието е ликвидирано от екип на РС ПБЗН – Смолян.

Вирни се горе