Огнеборци гасиха пожари в иглолистни гори, сухи треви, комини и контейнери в Смолянско

Огнеборци гасиха пожари в иглолистни гори, сухи треви, комини и контейнери в Смолянско

Десет пожара гасиха огнеборци вчера и през уикенда, става ясно от информацията на ОД МВР Смолян. Сигналите са за пожари в иглолистни гори,сухи треви и площи, непочистени комини и контейнери.

Вчера около 12.10 ч. на РЦ 112 е получен сигнал за пожар без материални загуби в комин на къща, собственост на 80-годишна жена в гр. Смолян, ул. „Заводска“. Причина за пожара непочистен комин. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Смолян.

На същата дата в 18.55 ч. на РЦ 112 е получен сигнал за пожар без материални загуби в комин на къща, собственост на 57-годишен мъж в гр. Чепеларе, ул. „Васил Левски“. Причина за пожара непочистен комин. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Чепеларе.

На 27.03.2017 г. около 20.50 ч. на РЦ 112 е получен сигнал за пожар без материални загуби в комин на жилищен блок в гр. Мадан, ул. „Христо Ботев“. Причина за пожара непочистен комин. Произшествието е ликвидирано от екип на РС ПБЗН-Мадан.

На 24.03.2017 г., около 13.20 ч. в района на с. Буйново, местност „Сагьорско дере“, община Борино е възникнал пожар в горски фонд, собственост на ДГС – Борино. Предполагаема причина: небрежност при боравене с открит огън. При пожара е унищожено: 1 дка иглолистна гора. Спасено: 50 дка смесена гора. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН – Девин и 12 човека от ДГС – Борино.

На 24.03.2017 г., около 13.20 ч. в района на с. Чавдар, местност „Велджове“, землище на община Доспат е възникнал пожар в горски фонд. Предполагаема причина: небрежност при боравене с открит огън. Спасено: 200дка иглолистна гора. При пожара е унищожено: 6 дка иглолистна гора. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН – Доспат, 10 човека от ДГС – Доспат и 5 човека от с. Чавдар.

На 25.03.2017 г. около 12:10 на РЦ 112 е получено съобщение за пожар без преки материални загуби в контейнер за смет (метален) в гр. Смолян, ул. „ Хан Пресиян“. Предполагаема причина-изхвърлена незагасена пепел.Спасено – 5 бр. автомобили и сграда 1 бр. Произшествието е ликвидирано от екип на РС ПБЗН-Смолян.

На 25.03.2017 г. в 14:45 на РЦ 112 е получено съобщение за пожар без преки материални загуби в контейнер за смет (метален) в гр. Смолян, ул. „Хан Пресиян“. Предполагаема причина – изхвърлена незагасена цигара. Спасено – 1 сграда. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Смолян.

На 24.03.2017 г., около 12.45 ч. в гр. Смолян, ул. „Петър Берон“, бл. „Орфей е възникнал пожар в комин на жилищен блок. Предполагаема причина: непочистен комин. Спасено: сградата. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН – Смолян.

На 24.03.2017 г., в 15.20 ч. в района на местност „Караисеновица“ и местност „Халтепе“, землище на с. Буйново, общ. Борино е възникнал пожар с две огнища в сухи треви. Предполагаема причина: небрежност при боравене с открит огън. Спасено: 10 дка смесена гора. Произшествието е ликвидирано в заварените граници от екип на РСПБЗН – Девин и 12 служители от ДГС – Борино.

На същата дата в 18.45 ч. в района на с. Равнил, община Мадан е възникнкал пожар в сухи треви, частна собственост. Предполагаема причина: небрежност при боравене с открит огън. Спасено: две сгради. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН – Мадан в заварените граници.

Вирни се горе