Огнеборци гасиха пожари и спасиха сгради през почивните дни

Огнеборци гасиха пожари и спасиха сгради през почивните дни

През почивните дни на територията на област Смолян в РД ПБЗН – Смолян са получени три сигнала за възникнали пожари без материални загуби в комини на къщи. Предполагаемите причини за пожарите са непочистени комини. Огнеборци са извършили пожарогасенето и са спасили сградите.

Четири са възникналите пожари с материални загуби:

На 07.01.2017 г., около 17.15 ч. е възникнал пожар в комин на къща в с. Върбина, ул. „Акация“, собственост на 54-годишна жена. Площта на пожара е около 20 кв.м. Предполагаема причина за пожара: нарушена технология (дъска в близост до комина на къщата). При пожара е унищожено: 10 кв.м. напукана мазилка. Спасено: 2 сгради.

На същата дата в 20.40 ч. е възникнал пожар в къща в гр. Девин, ул. „Хайдушка“. На място е установено, че на балкон на 3-ти етаж в жилищна сграда гори уред за пържене на картофи (фритюрник), собственост на 52-годишен мъж. Предполагаема причина: късо съединение. При пожара е унищожено: 2 броя ел. уреди (фритюрник и скара); опушени стени 4 кв.м. Спасено: сградата.

На 07.01.2017 г., около 23.45 ч. на РЦ 112 е получен сигнал за пожар в дървен навес за дърва в гр. Девин, ул. “Шина Андреева“, собственост на 71-годишен мъж. При пожара е унищожено: покривна конструкция – 6 кв.м.; дърва за огрев – 2 куб.м. Спасено – сградата. Пожарогасенето е извършено от екип на РСПБЗН-Девин.

На 08.01.17 г., около 02.05 ч. на РЦ112 е получен сигнал за пожар в етаж на къща в с. Давидково, общ. Баните, собственост на 66-годишен мъж. Предполагаема причина за пожара: строителна неизправност на комин. При пожара е унищожено: дървена ламперия – 9 кв.м.; опушени стени – 39 кв.м. Спасено: сградата.

Вирни се горе