Огнеборци гасиха голям пожар в имот на бивш полицай

 Огнеборци гасиха голям пожар в имот на бивш полицай

Голям пожар избухнал на 18 октомври в имот на бивш полицай в Борино. Сигналът за огнената стихия е получен на спешния телефон 112 около 22:25 ч., като в него се съобщава за горяща селскостопанска постройка на улица „Родопи“, уточняват от полицията. Огънят бързо се разпространил в съседния гараж, като обхванал и етажите на къща, която се намирала в близост, предаде Дарик.

В гасенето на огъня се включили пожарникари от службите в Девин и Доспат, като се наложило помощ да им окажат и колегите им от Смолян. Отделно се включили десетки доброволци и водоноска от местната община.

При пожара са унищожени две паянтови постройки, покривни конструкции – 50 кв. м, бяла и черна техника, кабели, уред за цепене на дърва, фуражомелка, дограма, мебели, дървени врати и др.

Според запознати, в един от гаражите е имало автомобилни гуми и бои, което допълнително е усложнило обстановката. Няма пострадали при инцидента. Причините за пожара се разследват от полицаи от Девин, като и в момента тече оглед. Пострадалите имоти са собственост на двама братя, на 61-а и 66 години, като единият от тях е бивш полицай.

Вирни се горе