Оборудвана наркоплантация откриха антимафиоти в с. Полковник Серафимово

Оборудвана наркоплантация откриха антимафиоти в с. Полковник Серафимово

Мащабна полицейска операция от служителите на РУ и ОД МВР – Смолян и РУ-Мадан бе проведена на 28.03.2016 г. на територията на област Смолян по линия на употреба, съхранение и разпространение на наркотични вещества и предотвратяване на наркопрестъпленията.

В с. Полк. Серафимово, при претърсване в дома на 32-годишния М. М. от гр. Севлиево, обл. Габрово, около 14.00 ч., е намерена оборудвана наркоплантация. В нея са отглеждани общо около 70 растения от рода на конопа. Установено е, че М. М. държи в себе си още наркотични вещества – суха растителна маса, с общо тегло 9,6 грама, реагираща на канабис. М. М. е задържан в РУ-Смолян и срещу него е започнато незабавно производство, съобщиха от пресцентъра на полицията.

В хода на извършените процесуално-следствени действия на служителите на РУ и ОД МВР – Смолян в още две къщи в с. Полковник Серафимово, собственост на британски граждани, са намерени и иззети още наркотични вещества съответно – 47 и 33 грама суха растителна маса. При направения полеви наркотест, реагират на канабис. Срещу тях са образувано досъдебни производства в РУ-Смолян. Работата по случаите продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Смолян.

Около 19.30 ч. с. Равнища, общ. Мадан, при извършена полицейска проверка на служителите на РУ-Мадан е установено, че С. М. /26-годишен/ от гр. Смолян в държи в себе си полиетиленов плик със суха растителна маса, с общо тегло 5,19 грама. При направения полеви наркотест, реагира на канабис. С. М. е задържан в РУ-Мадан и срещу него е започнато незабавно производство.

Вирни се горе