Незаконна сеч констатираха горски в местност край с.Полк.Серафимово

 Незаконна сеч констатираха горски в местност край с.Полк.Серафимово

Незаконна сеч на близо 55 дървета констатираха горски в местност край с.Полк.Серафимово, съобщиха от полицията. В РУ Смолян е получен сигнал от служител на РДГ Смолян, за това, че на 18.03.2019г. в местността “Варадил”, землище на с.Полковник Серафимово, общ. Смолян, е констатирал сеч на маркирани с контролна горска марка 14 бр. дървета от вида “бял бор”, за които няма издадено позволително за сеч. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОД МВР и РУ Смолян. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

На същата дата в РУ Смолян е получен сигнал от служител на РДГ Смолян, за това, че на същата дата в местността “Варадил”, землище на с. Полковник Серафимово, е констатирал сеч на немаркирани с контролна горска марка 32 бр. дървета от вида “бял бор” и 2 броя дървета от вида „бук“, за които няма издадено позволително за сеч. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Отново вчера в РУ Смолян е получен сигнал от служител на РДГ Смолян, за това че в местността “Варадил”, землище на с. Полковник Серафимово е констатирал сеч на немаркирани с контролна горска марка 6 бр. дървета от вида “бял бор” и 1 брой дърво от вида „бук“, за които няма издадено позволително за сеч. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

Вирни се горе