Незагасена цигара подпали плевня, пет пожара гасиха огнеборци през почивните дни

Незагасена цигара подпали плевня, пет пожара гасиха огнеборци през почивните дни

На 02.12.2016 год. в 15:33 ч. е получен сигнал за пожар в комин на къща в гр. Смолян, ул. „Бяло море“ № 26, собственост на 82-годишен мъж. Предполагаемата причина е непочистен комин. Няма унищожено имущество, сградата е спасена. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН – Смолян.

На същата дата в 12:40 ч. е получен сигнал за техническа помощ – отводняване на помощна постройка, на адрес: гр.Мадан, ул. „П. Хилендарски“ № 20, собственост на община Мадан. Причината е нарушена технология.

На 04.12.2016 г. в 05:56ч. от Ц 112 е получено съобщение за пожар в комин на къща на адрес гр.Чепеларе ул.“Здравец“, собственост на 82-годишна жена. Причината е непочистен комин.Няма унищожено имущество, спасена е сградата.

В 13:25 часа в с. Старцево в местността „Мемови колиби“ , общ. Златоград е получен сигнал за пожар в селскостопанска постройка, собственост на 52-годишен мъж. Причина за пожара е незагасена цигара от собственика. При пожара са унищожени около 40 кв.м. покривна конструкция, 500 кг. фураж. Спасена е намиращата се в непосредствена близост смесена гора.

Вечерта в 20:38 часа в гр. Девин на ул. „Родопи“-№20 , общ. Девин е получен сигнал за пожар в комин на жилищен блок. Причина за пожара е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е сградата, съобщиха от полицията.

Вирни се горе