Непочистени комини горяха в Смолян и Чепеларе

Непочистени комини горяха в Смолян и Чепеларе

Пет пожара гасиха огнеборци през седмица предизвикани от непочистени комини, съобщиха от полицията. На 27.01.2017 г., в 12.56 ч. от РЦ 112 е получен сигнал за пожар в комин на жилищен блок в гр. Смолян, ул. „Хан Аспарух“. Предполагаема причина: непочистен комин. Спасено: сградата. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН – Смолян.

На същата дата в 19.50 ч. е получен сигнал за пожар в комин на къща в гр. Чепеларе, ул. “Христо Ботев“, собственост на 52-годишна жена. Предполагаема причина: непочистен комин. Спасено: сградата.

В 10:26 ч. същия ден е получен сигнал за пожар в комин на къща в с.Търън, общ. Смолян, собственост на 62-годишен мъж. Причина – непочистен комин. Няма унищожено. Спасено – сградата. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН – Смолян.

По-късно в 20:55 ч. е получен сигнал за пожар в къща в с.Тикале, общ. Смолян, собственост на 70-годишна жена. При пристигане на място е установено, че гори комина на къщата. Причина – непочистен комин. Няма унищожено. Спасено – сградата. На 29.01.2017 г. в 18:58 ч. в гр. Златоград на ул. „Тракия“, е възникнал пожар на складирани отпадъци в барака, собственост на 43-годишна жена. Причина за пожара е: изхвърлена незагасена пепел. При пожара няма унищожено. Спасено е: сгради – 3 бр.

Вирни се горе