Намереният скелет в хотел „Смолян“ може да е на изчезнала преди доста години жена от Смолянско

Намереният скелет в хотел „Смолян“ може да е на изчезнала преди доста години жена от Смолянско

Голяма е вероятността, намереният скелет в една от шахтите за аспирация в хотел “Смолян“ в края на август, да е на изчезнала жена от Родопите, която е родом от смолянското село Горово, но е била женена в село близко до Лъки, научи репортер на Дарик. Жената изчезнала в годините около 1990 г., докато мъжът й работил в чужбина. След като се завърнал, от жена му нямало и следа. Според източници близки до следствието, има достатъчно улики, които са открити до костите на младата жена и водят именно към тази версия.

Според криминалисти, най-вероятно става въпрос за насилствена смърт, като усилията им са насочени и към разкриването на извършителя. От полицията потвърдиха, че работят по подобна версия, както и по още няколко, но до излизането на експертизите, все още не може да се каже нищо категорично.

„Работим по няколко версии, включително и по тази, за изчезнала през годините жена от Родопите, но на този етап не мога да коментирам нищо повече, тъй като се води следствие, а с категоричност може да се докаже самоличността на скелета, едва след резултатите от експертизите“, коментира директорът на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов.

От Окръжна прокуратура в Смолян, нито потвърдиха, нито отрекоха тази версия. „Работи се по случая, има назначени две експертизи по него, едната е съдебно-медицинска, а другата е ДНК – експертиза. Разпитани са свидетели, като е изисквана и документацията от хотела в периода около 1990 г, за да се види потока на хората през това време“, коментира окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов.

Една от първоначалните версии бе, че откритият скелет на жената е възможно да бъде и на руска танцьорка. Частите от човешкото тяло бяха открити от работници в една от шахтите за аспирация , около 11:30 ч. на 30 август при ремонтни дейности. Оттогава работата по случая не е спирала.

Вирни се горе