На осем месеца пробация бе осъден ученик, откраднал лека кола в Девин

  На осем месеца пробация бе осъден ученик, откраднал лека кола в Девин

Днес, 7 декември 2015 г., по незабавно производство на Районна прокуратура-Девин на осем месеца пробация бе осъден 15-годишния Д.К., от гр. Девин, за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство с намерение да го ползва като деянието е извършено след употреба на алкохол и е последвала повреда – престъпление по чл. 346 ал. 2 точка 1 и точка 2 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 63 ал. 1 точка 3 от Наказателния кодекс.

Д.К. е признат за виновен за това, че на 23 ноември 2015 г. към 20,30 часа е отнел лек автомобил, марка „Мерцедес S 320“, с чужд регистрационен номер, от паркинг пред хотел в гр. Девин. Ключовете за автомобила били взети без знанието и съгласието на собственика – Д.С. от гр. Перущица. Ученикът е управлявал автомобила няколко часа и призори – към 5,30 ч., е бил забелязан от дежурен полицейски патрул в гр. Девин. Подаден е сигнал за спиране, на който водачът не се е подчинил и продължил да управлява колата. Малко по-късно автомобилът е бил открит, паркиран пред дома на приятел на собственика. Д.К. като непълнолетен е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си. Той е признал вината си.

15-годишният Д.К. ще изтърпява две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от осем месеца при периодичност на полагане на подписите два пъти седмично, както и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия срок. Съдебното производство е протекло по реда на съкратеното съдебно следствие, като Д.К. е признава всички факти и обстоятелства, посочени в обвинителния акт.

Вирни се горе