На четири сигнала се отзоваха екипите на пожарната на връх Никулден

На четири сигнала се отзоваха екипите на пожарната на връх Никулден

На връх Никулден в 22.05 ч. в гр. Смолян на ул. „Перелик“ възникнал пожар без преки материални загуби в комин на жилищен блок, собственост на 38-годишен мъж. Причина за пожара е непочистен комин. Спасени са 3 сгради. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН – Смолян.

На същата дата в 10.35 ч. от РЦ112 е получен сигнал за опасно надвиснала ламарина на покрив на сграда за обществено обслужване в гр. Смолян, бул. “България“. Причина – природни явления (силен вятър). Няма пострадали и унищожено. Произшествието е ликвидирано от екип на РС ПБЗН – Смолян с помощта на автомеханична стълба.

В 10.50 ч. от РЦ112 е получен сигнал за опасно надвиснал стълб на кула за наблюдение в местност “Св. Илия“, землище на с. Ягодина, общ. Девин. Причина – природни явления (силен вятър). Няма пострадали и унищожено. Произшествието е ликвидирано от екип на РС ПБЗН – Девин чрез демонтиране на стълба – кулата.

По-късно в 17.54 ч. от РЦ112 е получен сигнал за отводняване на мазета на жилищен блок в гр. Рудозем, ул. “Хан Аспарух“. Причина – спукан външен водопровод. Няма унищожено. Достъпа на вода до мазетата е прекратен от екип на РС ПБЗН – Рудозем чрез прокопаване на канал и насипване на дига с пясък.

Вирни се горе